skip to main content

ÖGATS GULDKORN

Namnet Hillye kommer från min farmor. Hon var min klippa. En färgstark, humoristisk och kreativ kvinna, fylld av energi, med glimten i ögat. Hon inspirerade mig. När jag uppfyllde en dröm och byggde mitt nya hus tog jag med hennes möbler, fina handarbeten och prydnadssaker.
Dessa föremål var så självklara i allt det vita, stilrena och nya. Och jag kunde känna hennes varma hjärta slå när jag började matcha dem på ett nytt sätt, ihop med tingestar från andra kontinenter. Farmor Hillye var inte rädd för det nya och okända. Samtidigt var hon noga med att spara på ögats guldkorn. De där som ger glädje, värme och lugna hjärtslag.

Att bevara och vårda minnet av de som funnits är den värdegrund som gjorde att Hillye skapades. Det är det som är Hillye.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farmors vackra broderi

SUSANNE ERLANDSON är grundare och ägare av Hillye of Sweden. Hon startade företaget 2001. Som Visual Merchandiser har hon arbetat med bla JC, Bata skor, NilsonGroup Sverige, Ur & Penn och Lindex. Hon har även varit konceptutvecklare, projektledare och inredare för bland annat Got Event och Fastighetsbyrån samt skyltfönsteransvarig för Mölndals centrum. Susanne ger även utbildningar om säljande miljöer.